Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stenhimlen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Romanen Stenhimlen är en ömsint berättelse om hemmadottern Erna, 34 år och okysst. Ett möte med en sommargäst och en bok inropad på auktion sätter igång en kedja av händelser som garanterat förändrar hennes liv. Om det inte hade varit för den toppformade skallen med hårtofsen, hade Erna Henningsson varit söt. Hon är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma. Men när de små kustsamhällena på Österlen invaderas av konstnärer och andra sommarboende njuter Erna. Kiviksgraven, eller Kungagraven, sägs ha tre magiska krafter som spelar stor roll i Stenhimlen.

Liksom Karin Brunk Holmqvists tidigare böcker utspelar sig handlingen på Österlen och boken är fylld med fina miljöskildringar och kärleksfulla personporträtt. Stenhimlen utkom första gången 1999 på ett litet förlag på Österlen. (Kabusa Böcker)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"Knasskalle, knasskalle", orden skar som en kniv i Ernas hjärta.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Språk