Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Löparna

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Löparna kallas den gammaltroende ryska sekt som inte erkänner någon kyrklig eller världslig överhet, eftersom de båda är i Antikrists händer. Som lär att det enda människan kan göra för att rädda sin odödliga själ och frälsa världen från ondo är att befinna sig i ständig rörelse, aldrig slå sig ner och låta sig inordnas. Att dö namnlös, i främmande land. Att löpa. Löparna utspelar sig i vår samtid. Här är rörelsen tvärtom grundvalen för den bestående ordningen. Hur hon än löper kommer människan inte längre undan, varken sig själv eller den ordning hon är en del av. I Olga Tokarzcuks nya roman är människorna fullt upptagna med sina egna eller varandras försök att försvinna. Scenen är vår kontinent - en värld formad av människans egen besatthet av att se. Se för att förstå, se för att njuta och se för att behärska. De är kringskurna av gränser de bär in på sina bara kroppar, gränser som generationer av kartritare, anatomer, pornografer och organpreparatörer bidragit till att befästa lika omutligt som passkontrollanterna på en modern flygplats. I Tokarczuks roman möter vi dem alla: de sedda och de osedda, de flyende och de vakande. Men var finns löparna idag? Och hur många är de?

Olga Tokarczuk är född 1962 och bosatt i Nowa Ruda i sydvästra Polen. Hon tillhör sin generations mest framträdande polska prosaister. Löparna från 2007 är hennes fjärde bok på svenska.

(Ariel)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
403
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
431
Språk
Första publikation
ja
Språk