Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aldrig släppa taget

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning


En ung man möter av en slump en ung kvinna och ljuv musik uppstår. Fast denna gång är musiken inte bokstavligen ljuv, för den unga kvinnan sjunger falskt.

Sam Border lever tillsammans med sin psykiskt sjuka pappa och sin lillebror Riddle som slutat tala för länge sen. De flackar runt i pappas bil, stannar en tid på någon ort, lever på stölder och flyttar då det börjar bränna. Varken Sam eller Riddle går i skola, de lever helt utanför det organiserade samhället. Ingen skolgång, ingen mobiltelefon, ingen klocka, ingen dator. Men på söndagarna brukar Sam slinka in i någon kyrka för att lyssna på musik.
Emily Bells pappa är musikprofessor och körledare. Han vill att Emily ska sjunga solo i kyrkan. Emily vill inte, hon är mycket medveten om att hon inte är någon stor sångare. Men pappa insisterar och Emily gör pappa till viljes. Hon sjunger I’ll be there och hennes blickar faller på Sam som står längst bak i kyrkan. Efter det sjunger hon bara för honom.
Ljuv musik, alltså, men det blir komplicerat.
Tänk om Emily vill gå på restaurang, hur ska Sam klara av det? Hur ska han kunna betala, hur ska han kunna uppföra sig? Han har bara varit inne på en fin restaurang en gång, för att slinka in på toaletten.
Emily funderar på om Sams familj kanske tycker om att resa. Kanske hon får följa med på deras resor? Fast då måste kanske hennes mamma ringa till hans mamma först. Pinsamt.
Dessa två unga människors liv är alltså helt olika varandra. Sams (och Riddles) liv känns nästan ofattbart, kan det få vara såhär? Finns det ingen som kan ingripa? Pappa Clarence är galen och våldsam och helt oberäknelig. Emilys liv däremot är helt vanligt, trevlig familj, skolbaler, många vänner.

När sen Sams pappa beslutar sig för att ta pojkarna och åka bort förvandlas berättelsen till en mardröm. Kommer Emily och Sam någonsin att få se varandra igen? Kommer pojkarna överhuvudtaget att överleva?
Handlingen i berättelsen svävar i många riktningar. Man får möta en mängd personer, allt från en myntsamlare till en svartbjörn! I centrum står ändå Emily och Sam och deras kärlek. En fin berättelse om att aldrig ge upp. En riktig feelgoodberättelse.
Catharina / Sidospår


Sam Border önskar att han kunde fly. Han har fått nog av det kringflackande liv som hans psykiskt sjuka pappa lever. Men han skulle aldrig kunna överge sin lillebror Riddle som har slutat tala för länge sedan och som istället beskriver världen genom sina märkliga och detaljrika teckningar. Så möter Sam Emily och allting förändras. När han hör henne sjunga i kyrkan löser den eviga knuten i magen upp sig för första gången i hans liv och han vet att han har kommit hem. Det är kärlek vid första ögonkastet och Emilys familj tar emot Sam och Riddle med öppna armar. För första gången får Sam känna hur det är att ha en riktig familj.

Aldrig släppa taget handlar om ett livsavgörande möte. Det är en gripande, hjärtskärande och fullkomligt oförglömlig berättelse.

(B. Wahlströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

361

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

288

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk