Juni

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Detta är en hejdlös och humoristisk berättelse om Juni, som växer upp i en hippiefamilj med fri uppfostran och fria gränser. Barndomen
blir turbulent och äventyrlig, och hon kastas mellan att vara dråpligt våghalsig och livrädd för allt. I vuxen ålder söker hon sig till samma sorts gränslösa situationer som hon upplevde i barndomen.

Juni bor bland annat i hippiekollektiv där Roger Pontare dansarschamandanser, hon påbörjar en designutbildning på Konstfack,och
dejtar en rad märkliga män. Juni handlar om att försonas med sitt förflutna och att hitta en egen plats här i tillvaron.

Med den humoristiska och rappa dialogen, tillsammans med de drivna bilderna, skaparJulia Thorell något nytt inom den tecknade serien. Detta är hennes debut i bokform, men hon har sedan många år deltagit i en mängd fanziner och tidningar.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

155

Språk