Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Minnet av vatten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den globala uppvärmningen har förändrat världen geografiskt och politiskt. Krig utkämpas om vatten, och Kina har tagit makten över Europa. Också över Skandinaviska Unionen, som ockuperats av den mäktiga staten Nya Qian.

Här, långt uppe i norr, går sjuttonåriga Noria Kaitio i lära för att bli temästare, samma befattning som hennes far haft före henne. Det medför stort ansvar och djupa hemligheter. Bara temästaren känner till var de dolda vattenkällorna finns. Som den naturliga källa Norias far har hand om – källan som förser hela Norias by med vatten.

Men hemligheter förblir sällan hemligheter. När Norias far dör börjar armén övervaka både Noria och hennes by. Och när vatten i allt högre grad blir en bristvara tvingas Noria välja mellan att slåss och att skydda sig själv, mellan kunskap och släktband.

Vinnare av Kalevi Jäntti-priset, Vinnare av Unga Aleksis-priset, Vinnare av Finlands Fantasy & Scifi-pris, Nominerad till Arthur C. Clarke Award, Nominerad till Philip K. Dick Award, Nominerad till Golden Tentacle Award, Nominerad till The Premio Salerno Libro D Europa.


EMMI ITÄRANTA [f. 1976] är en finsk författare, bosatt i Canterbury i England, vars debut Minnet av vatten är flerfaldigt prisbelönt, har översatts till fler än 20 språk och gjort succé världen över. Minnet av vatten är en engagerande, lyrisk och intensiv ungdomsroman om en framtid som ter sig alltmer möjlig. Filmrättigheterna har sålts till produktionsbolaget Bufo, filmen kommer att regisseras av Saara Saarela och utspela sig i ett futuristiskt Lappland.

(Modernista)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

337

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

286

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

266

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

265

Språk

Utgivningstid

Sidantal

239

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

212

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

301

Språk

Översättare