Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Drömbokhandeln

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av likasinnade litteraturkännare. Till deras förvåning visar sig drömbokhandeln bli en succé. Men då börjar också problemen. De uthärdar anonyma hot och giftiga kommentarer om bokhandeln på internet, men när tre av de åtta medlemmarna i den hemliga urvalskommittén blir attackerade, bestämmer de sig för att kontakta polisen. En efter en faller de olycksbådande pusselbitarna på plats och det blir alltmer tydligt att Ivans och Francescas drömmar kommer att mötas av småaktighet, avundsjuka och våld.

Laurence Cossé är fransyska född 1950. Innan hon började skriva på heltid jobbade hon som journalist, litteraturkritiker och radioproducent. Hon har gett ut ett tiotal romaner, en novellsamling och en teaterpjäs.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Man kan knappast påstå att Paul Néons försvinnande väckte någon större uppståndelse, vare sig i kantonen Le Biot där han tycktes ha slagit sig ner för gott, eller i den lilla magra byn Les Crêts vars sista hus han bebodde.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

426

Språk

Översättare