Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De dödas strand

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary. Men en ödesdiger natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i det förbjudna området utanför. För i mörkret i den övergivna nöjesparken lurar mardrömmen och på bara några minuter är flera av dem döda och rester blir snart tillfångatagna av stadens milis. Bara två av ungdomarna kommer undan: Cacher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry, som måste hitta en styrka inom sig som hon inte trodde att hon hade, lämna allt det trygga bakom sig och ge sig ut i det okända. De dödas strand är andra delen i Carrie Ryans nervkittlande serie om en framtida, postapokalyptisk värld där hotet från de aggressiva och farliga oheliga ständigt är närvarande. Första delen, De vassa tändernas skog, utkom 2011.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Det berättas att de försökte hålla bergochdalbanan igång till och med efter återkomsten. De sa att den påminde dem om tiden före. När de inte behövde oroa sig för människor som uppstod från de döda, när de inte behövde sätta upp staket och bygga murar och resa barriärer för att skydda sig mot massorna av mudon som hela tiden letade efter människokött. När de levande inte ständigt var jagade.
De sa att det fick dem att känna sig normala.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

425

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk