Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kum

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mikael och Cecilia lever ett privilegierat liv i Singapore. Mikael jobbar för mycket, men hemhjälpen, poolen och det varma klimatet väger upp en hel del. Sverige känns avlägset och kallt. En helt vanlig dag tar Cecilia med sig barnen Alice och Hampus till ett stort köpcentrum - och plötsligt rasar hela livet. Alice är spårlöst försvunnen...

Henrik Tords nya thriller Kum handlar om människohandel, sexindustri och våld. Men det är också en roman om vad som händer i en värld där klyftorna mellan fattiga och rika har skapat avgrunder som vi inte längre vågar kika ner i. Henrik Tord lyckas inte bara beskriva hettan, den moraliska kollapsen och detaljerna med oerhörd skärpa - han lyckas också skriva en oupphörligt spännande thriller som låter läsaren uppleva en värld som vi vet finns men aldrig vågar tänka på.

Henrik Tord jobbar som creative director/copywriter och har levt många år i Singapore med sin familj. Han är 42 år och har nyligen flyttat tillbaka till Stockholm. Kum är hans debutbok.

Ämnen och teman

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

(khmer: ung. oproportionerlig hämnd) : thriller

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

457

Förlag

Språk