Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tystnadens gåta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Låsmästarens gåta är en både gripande och intelligent roman som sträcker sig långt utanför den gängse ramen för genren. Förmågan att knyta ihop en spännande kriminalhistoria med en stark uppväxtskildring och en vacker kärlekssaga gav romanen priset för bästa amerikanska deckare 2011.

En svår olycka vid åtta års ålder har traumatiserat artonårige Michael så svårt att han inte yppat ett ord sedan dess. Detta har gjort uppväxten svår. I sin strävan att smälta in upptäcker han en oanad talang: han kan öppna i stort sett vilket lås som helst. Det spelar ingen roll om det är en dörr, ett hänglås utan kombination, eller ett fyrahundrakilos kassaskåp, han kan öppna dem alla. Det är en oförsonlig talang. En talang som gör unge Michael till ett hett byte för fel sorts människor, och som, vare sig han vill det eller inte, för honom närmare ett liv som kriminell. Till slut tror sig Michael ha funnit en väg att inte bara fly undan sitt nya liv, utan även kunna komma hem till den enda person han någonsin älskat och dessutom finna svaret på sin egen gåta: skälet till att han varit stum under alla dessa år.

Låsmästarens gåta är flerfaldige Edgar Award-vinnaren Steve Hamiltons debut på svenska.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

300

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk