Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sommarbruden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop.

Amy och Helen går in för planeringen med liv och lust. Men det är mycket som behöver ordnas och många viljor ska samsas. Till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om det stundande bröllopet tär på hennes och Dans relation.
Katastrofen är ett faktum när Dan fått nog och slår upp förlovningen efter ett uppslitande gräl. Amy flyttar in hos sin bästa väninna Jess samtidigt som hennes pappa blir sjuk och måste gå igenom en svår bypassoperation. Dan deppar på sitt håll och inser till sist att han måste stå upp för sin kärlek till Amy och inte låta deras bröllop stå i vägen för den. När Amy säger ja igen vet båda att de själva måste ta kontroll över bröllopet för att det ska bli en fest i kärlekens tecken.

(Norstedt)
När Dan friar till Amy och Amy svarar ja, blir släkt och vänner entusiastiska över det kommande bröllopet. Särskilt Amys mamma Helen gläder sig åt att få planera sin dotters drömbröllop. Men till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om bröllopet tär på hennes och Dans relation. En dag får Dan nog. I stor stil.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Helen O'Connor låg och lyssnade till de djupa mullrande snarkningarna från andra halvan av sängen. Hon betraktade Paddy som obekymrat snarkade vidare och när hon såg hans rofyllda ansikte hade hon inte hjärta att stöta till honom för att få honom att vända sig. I stället kurade hon ihop sig under det mjuka täcket i hopp om att snart glida in i sin vanliga djupa sömn.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

418

Förlag

Språk

Översättare