Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det dyrbara

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Jon Dreyers liv går i bitar. Hans stora litterära livsprojekt har gått i stå, han är konsekvent och smärtsamt otrogen, något hans fru Siri är lika smärtsamt medveten om. Hon å sin sida försöker förhålla sig till en mor som börjat supa igen efter tjugo års nykterhet, och som är på väg in i sitt eget mörker. Jons och Siris dotter är våldsam och oregerlig. Allt börjar med att den nittonåriga barnflickan Mille försvinner utan ett spår. Ovissheten om vad som hänt med henne bultar som ett mörkt hjärta i familjen Dreyers liv och i berättelsen. När Mille två år senare hittas död har sönderfallet gått mycket långt.

Linn Ullmanns romaner är verkliga gränsgångare mellan släktdrama, kriminalhistoria, kammarspel och mänsklig komedi. Som ingen annan författare lyckas hon med en sådan skenbar lätthet växla mellan fin ironi och det djupaste allvar. Hos Ullmann är kärleken alltid både hot och löfte, men i Det dyrbara framstår den med än tydligare skärpa än tidigare som den enda nåd vi människor har. Det dyrbara är Linn Ullmanns första berättelse sedan Ett välsignat barn (2006). Det är en storartad återkomst som har tagit norska läsare och kritiker med storm.

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jenny Brodal hade inte druckit en droppe på över tjugo år. Hon öppnade en flaska rödvin och hällde upp ett stort glas. Hon hade drömt om värmen som sköljde ner i magen, ilningarna ute i fingertopparna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

327

Språk