Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bildbindaren

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Lucina Björk är bra på att teckna och har egen blogg där hon lägger upp sina mytologiskt inspirerade bilder. En kommentar från en okänd bloggläsare öppnar dörrarna till en annan värld - Beonor, där konst är någonting farligt, förbjudet och endast vissa utvalda förunnat. I ett vindlande fantasyäventyr ska Lucina rädda plågoanden Ludvig, som sitter fången i Beonor. Långsamt förstår Lucina hur världarna hänger ihop, för att rädda Ludvig och sig själv måste hon lära sig bemästra mineraler, färger och portaler - själva bildbindandets logik.

Jenny Wiik (f. 1978) har studerat konst i Helsingfors och Österbotten, och konstvetenskap i Stockholm och Åbo. Nu är hon doktorand i konstvetenskap, frilansar som illustratör och är en passionerad bloggare och bloggläsare.

12-15 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
260
Språk