Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Uppståndelsen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Uppståndelsen är en fristående fortsättning på Mayatestamentet.

Michael Gabriel räddade världen från undergång vid vintersolståndet 2012. Nu hålls han fången i mayaindianernas infernaliska undre värld. Men precis som det förutspåddes i Popul Vuh för 500 år sedan blev han far till tvillingar som ska föra hans arbete vidare. Den ene av dem, Jacob, har en övermänsklig fysisk styrka och intelligens och brinner för den gåva som han har ärvt.

Brodern Immanuel är också välutrustad fysiskt och psykiskt, men hans enda önskan är att få leva ett så normalt liv som möjligt. Endast med förenade krafter kan de få fadern tillbaka och rädda mänskligheten från att upprepa undergången i all evighet.

På den ödesdigra dag då tvillingarna föddes kom också den vackra men schizofrena Lilith till världen. Hennes kall på jorden är mörkare och det för henne till Xibalba – mayaindianernas version av Helvetet – och en kamp mellan det goda och det onda….och mänsklighetens slutliga öde.

(Bazar)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

523

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk