Valhall : den samlade sagan. 4

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Oden får smak för dvärgarnas nya mjöd spelar Lokes nidingsdåd att raka av Siv håret mindre roll. Men när det visar sig att jättar flyttat in i Midgårds Bjarmaland ger sig paret iväg dit för att ta reda på om det finns något hopp för mänskligheten.

För många människor har Valhall blivit det första mötet med den nordiska mytologin. Och så är det än i dag …

Valhall: Den samlade sagan presenterar äventyren en gång för alla. Dessutom innehåller böckerna rikligt med extramaterial.
De nordiska myterna är inte bara karaktärsdanande för gudarna. I den här volymen berättas om serien utanför Valhall och hur gudarna gjort avtryck i dagens samhälle. Mellan äventyren skildras även de ursprungliga myterna
och deras väg till den tecknade serien.

Denna fjärde volym innehåller äventyren Gudarnas gåvor (10), Mysteriet med Skaldemjödet (11) och Genom eld och vatten (12) – i nyöversättning.

(Ekholm & Tegebjer)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

193

Språk

Översättare

Lisätietoja

Mysteriet med skaldemjödet även utgiven med titeln Skaldemjöden
Tecknat och berättat av Peter Madsen ; efter historier av Henning Kure, Hans Rancke & Per Vadmand ; färglagt av Jesper Ejsing ; extramaterial av Henning Kure & Peter Madsen.