Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Svenneskräp

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sommarens varmaste dag fick den fetaste starten – de sniffade lite, krökade lite och drömde sig bort massor. Men nu är det generalkris. Vad fan hände? Det blev box, bergsbarnet skulle bara sättas på plats men polaren gick för långt, killen dog. Hämnden måste komma, hedern återupprättas, det är så det funkar, äta eller ätas … man får helt enkelt se till att vara av den lite hårdare varianten, annars ligger man där själv.

Möt stadsdel 3. Möt skyskrapor, våld, smuts och neon. Möt de hemlösa, hororna, bergsbarnen, transvestiterna och alla andra trasiga gatufilosofer.

De är Svenneskräp, och kommer aldrig att bli något annat.

Det här är vad som händer när Sverige ger upp.

Svenneskräp är historien som får din mamma att börja gråta och din lillebror att vilja slåss.

Kristoffer Cras romandebut är en hårt slående mix av Sökarna, The Streets, sena nätter och en stökig uppväxt.

KRISTOFFER CRAS (född 1982) är uppvuxen i Solna och har tidigare varit redaktör för klubbguiden Djungeltrumman.se. Han har medverkat i boken Otystnad om Göteborgs musikliv samt arbetat med manusutveckling för en rad produktionsbolag. I augusti 2013 ger Cras ut sin andra roman, Falafelrulle, en fantasieggande historia om vikten av att våga följa sina drömmar och tro på kärleken.

(Lind & Co)

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

207

Förlag

Språk