Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortvald

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Boken Bortvald är baserad på verkliga händelser och handlar om flickan Marlen, som växer upp tillsammans med sin syster, mamma och pappa i Norrköping. Marlens barndom är präglad av osäkerhet, föräldrarnas ständiga maktmissbruk gör att hon hela tiden får trippa på tå, och när Marlens farmor plötsligt dör en julafton, så rämnar familjen samman.

Marlen får utstå både övergrepp och våldsamheter, och när hennes mamma begår en brottslig handling och förskjuter sin dotter, så vänder sig Marlen till de sociala myndigheterna för att få hjälp med att lappa ihop relationen. Mamman lyckas dock snärja myndigheterna, och de avfärdar Marlen som en lögnerska. Mamman vill inget mer ha att göra med sin dotter, och myndigheterna beslutar att den då tolvåriga Marlen ska placeras på fosterhem. Där tvingas hon anpassa sig till främlingar och en ny stad och hela hennes värld faller samman. Hon brottas dagligen med ofantliga rädslor och bär ofta på självmordstankar.
Nu börjar en svår kamp, på liv och död, emot en kall och grym vuxenvärld som gång på gång sviker Marlen - som bara söker efter bekräftelse och kärlek....

Bortvald är Helen Lindells debutbok och är första delen av två.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

282

Förlag

Språk