Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Martrådar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I en rättvis värld skulle Matilda, eller Mati som hon kallas, ha blivit en av världens bästa fotbollsspelare. Björknäs stad har höga förväntningar på sin stjärna. På alla sina stjärnor förresten, för det är god jordmån i Björknäs för speciella talanger.
Men världen är inte rättvis.
Matis syster tar livet av sig och allt förändras. Världen rämnar, en avgrund öppnar sig.
Ändå handlar inte den här boken om att dö, den handlar om att fortsätta leva. Om att förändras och föra ett dubbelt liv. Dröm och mardröm blir på riktigt. Sakta förvandlas Mati till en hämndlysten mara som flätar martovor åt Björknäsborna. Den utåt sett idylliska staden som säger sig ha flest soldagar i landet visar sig också ha många trådar för sin mara att knyta.
Stadens skuggsida har haft gott om tid att växa sig stark.
Vem vågar somna med en mara i trakten?

Mia Francks debut är en fantasyroman i småstadsmiljö som ruvar på hemligheter från en svunnen tid.

Mia Franck (f. 1971) bor i Åbo. Hon är filosofie doktor i litteraturvetenskap och litterärhuman frilansare som bland annat håller akademiska kurser om skräck- och fantasylitteratur, leder skrivworkshops och skriver kolumner för Åbo Underrättelser.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

390

Språk