Havets Gille

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ända sedan Gulddrakarnas tid har De Stora Havet varit segregerat, varje folkslag har förpassats till isolerade öar och ingen har tillåtelse att resa. De råttlika Murriderna för sig, de kattlika Sinojerna för dig och de grymtande prästerna från Heliga Galtiska Samfundet bor alla för sig. Endast de hemlighetsfulla handlarna från Havets Gille är resande och har tillåtelse att fara mellan ögrupperna.

När Sinojen Skärvtass förgiftar en Murudisk inspektör tvingas hon och hennes son att fly hals över huvud. Särvtass son, Kutrygg slänger sig i havet men räddas av ett skepp som tar honom till Havets Gille. Samtidigt sätts Skärvtass i fängelse med Långhulling, en varelse av den ökända rasen Reptanter. Snart uppdagas att onda planer smids i Havets Gille, och både Skärvtass och Kutrygg dras in i intriger som riskerar att omkullkasta den allt på Det Stora Havet.

Den franska serietecknaren Nancy Peña har byggt upp en värld där fabler och fantasy blandas med inspiration från Europeisk medeltid, steampunk och österländsk mystik. Den svenska publiken har tidigare lärt känna henne genom de kritikerrosade grafiska romanerna Katten och Kimonon och Tea Party.
I Havets Gille bjuder hon läsaren på ett äventyr utöver det vanliga.


Nancy Peña är en välkänd barnbokstecknare och serieskapare i hemlandet Frankrike. Havets Gille är hennes tredje bok som är utgiven i Sverige.

(Kolik)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

101

Förlag

Språk

Översättare