Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den sista fristaden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

För Honor Bright ett hårt liv i Ohio, som är väldigt annorlunda jämfört med det England hon kom- mer ifrån. Inte ens lapptäckena ser likadana ut och solen skiner obarmhärtigt, stormarna är våldsamma, vägarna leriga och skogen fylld av allehanda djur som hon aldrig sett förut.
Skogen gömmer även slavar på flykt till friheten i norr, och Honor får problem när hennes samvete säger henne att hon bör gömma flyktingarna från de skoningslösa män som jagar dem. Kväkarna är visserligen motståndare till slave- riet, men bryter man mot lagen har det sitt pris.
En färgstark berättelse om udda vänskaper, mod, lust, frihet, främlingskap och lapptäcken.

(Damm)
År 1850 reser kväkaren Honor Bright mot ett nytt liv i Amerika tillsammans med sin syster som ska gifta sig i Ohio. Men de hinner knappt sätta foten på den nya kontinenten förrän systern tragiskt dör i gula febern. Honor tvingas tråckla sig fram på egen hand och får förlita sig på okända människors goda vilja. (BTJ)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare