Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Låt vargarna komma

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

New York, 1987. Det finns bara en enda person i hela världen som förstår fjortonåriga June Elbus, och det är hennes morbror, den erkända konstnären Finn. När Finn som en av alldeles för många och alldeles för unga män dör i den fruktade sjukdomen aids, blir June helt ensam i världen. Hennes föräldrar arbetar oavbrutet och storasyster Greta har glidit längre och längre bort. Men snart blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från Finns begravning, han som mamma kallar Finns ”specielle vän” men vägrar säga något mer om. Mellan June och Toby växer en oväntad och omvälvande vänskap fram, och hemligheter avslöjas som får June att tvivla på allt hon dittills har sett som sanning.

Låt vargarna komma är en vacker roman om att både finna och förlora kärleken, och om vad det egentligen innebär att vara en vän. Om hur avundsjuka och skam kan förgifta och förstöra relationer och ibland få fruktansvärda följder. Prisbelönad och hyllad i medierna har Carol Rifka Brunts debutroman snabbt blivit en storsäljare som redan älskas av hundratusentals läsare.

(X Publishing)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Min syster Greta och jag satt modell för vår morbror Finn den eftermiddagen. Han målade ett porträtt av oss eftersom han visste att han var döende. Det var efter att jag hade förstått att jag inte skulle flytta in i hans lägenhet när jag blev stor och bo där tillsammans med honom i resten av mitt liv. Efter att jag hade slutat tro att aidsgrejen bara var ett stort misstag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

419

Språk

Översättare