Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Blodröd måne

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"De finns mitt ibland oss. De är våra grannar, våra mödrar, våra älskade. De byter skepnad."

Patrick stiger på planet som en vanlig tonårspojke. När han lämnar det några timmar senare är han den enda överlevande efter ett fasansfullt blodbad. Regeringsstyrkor sparkar in ytterdörren hos 17-åriga Claire och mördar hennes föräldrar. Hon har inga andra släktingar än en faster hon aldrig träffat. Chase Williams tänker ställa upp i USA:s presidentval. Han har svurit att skydda landets befolkning mot det hot som finns mitt ibland dem.

Hittills har man kunnat kontrollera de smittade – lykanerna – vanliga människor som kan förvandla sig till fasansväckande och blodtörstiga varulvar – med lagar, våld och droger, men efter flygplansmassakern blir samhället oigenkännligt och kampen för mänskligheten tar sin början.

Boken speglar ett samtida USA med alla dess rädslor och fördomar. När lykanerna känner sig hotade bryter ett fruktansvärt krig ut. Men vad är egentligen drivkraften? Vill man skydda sig själva eller kontrollera andra? Handlar det om försvar eller angrepp?

Blodröd måne är både en kärlekshistoria, en övernaturlig thriller och en politisk allegori. Det är en berättelse som skildrar hur vi ser på dem som är annorlunda och hur vi av rädsla för det som är främmande gör det till ett hot. Det är en roman om terrorism, politiskt herravälde, skräck, krig och kärlek över gränser.

”Blodröd måne är en allvarlig, politiskt symbolladdad roman – en litterär roman om varulvar. Om George Orwell hade kunnat föreställa sig en framtid där varulvsbefolkningen hade vuxit till sådan storlek att de koloniserades och drogades hade denna skräckfyllda roman kunnat vara hans.”
John Irving

BENJAMIN PERCY (f. 1979) har i hemlandet USA vunnit ett antal litterära priser. Blodröd måne är hans andra roman.

(Lind & Co)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

586

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk