Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Doppler

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Kultförklarade Erlend Loe är tillbaka med en ny roman. Den här gången berättas den tragikomiska historien om Andreas Doppler, som får nog av all duktighet, trivsamhet och konsumtionshysteri och helt sonika lämnar sitt välordnade familjeliv, flyttar till skogs och blir bästa vän med en älg.

Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på. Loes absurda humor och underfundiga samhällskritik når denna gång nya höjder.

Huvudpersonen med samma namn som romanens titel lämnar efter sin fars död jobb och familj för en tillvaro i skogen i Oslos närhet. Tillsammans med den tama älgkalven Bongo söker Doppler ny mening i livet, där han ser konkreta och enkla sysslor som mer värdefullt än att uppfylla omvärldens ständiga krav att vara duktig.

Boken har en uppföljare som heter Volvo Lastvagnar.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Men när jag låg där i ljungen några dagar senare och kände smärtan i höften och solen i ansiktet, insåg jag att min dotter hade rätt. Jag tycker inte om människor. Jag tycker inte om det de gör. Jag tycker inte om det de är. Jag tycker inte om det de säger.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Sidantal

158

Språk

Utgivningstid

Sidantal

195

Språk

Översättare

Serie

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

159

Förlag

Språk

Översättare