Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rovdjur

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Jack Forman reser till Nevadas öken för att ta reda på vad som pågår på Xymos hemliga forskningsanläggning. Hans hustru, Julia, som arbetar där har uppträtt märkligt på sista tiden, och Jack misstänker att hon är otrogen.
När han anländer inser han att något fruktansvärt är på väg att hända. Xymos har på uppdrag av Pentagon tagit fram ett intelligent vapen med hjälp av nanoteknologi. De mikroskopiska enheterna agerar som rovdjur i flock. Nu har svärmar med rovdjur sluppit ut ur den hypersäkra anläggningen - och de är på jakt efter byten.
Jack får även veta att Julia har ett speciellt förhållande till svärmarna. Eftersom hon är psykolog har hon försökt att tämja dem och rört sig oskyddad utanför murarna.
Rovdjuren blir allt mer intelligenta. Jack och forskarna är fångade inne i byggnaden och ed vet att det bara är en tidsfråga innan rovdjuren överlistar dem och angriper.
(Text från omslag)

Ämnen och teman

Originalspråk

Textutdrag

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

412

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

412

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk