Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Inka. I ljuset av Machu Picchu

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

De har begett sig från Spanien över haven för att erövra det mytomspunna inkariket där tempel och palats sägs vara täckta av guld. 170 conquistadorer anförda av kapten Pizarro mot 80 000 överrumplade indianer som inte förmår göra motstånd...
Spanjorerna har snart installerat sig, tagit makten över landet - och guldet. En av erövrarna, Gabriel, blir förälskad i den vackra inkaprinsessan Anamaya, son ser inte ut som de andra kvinnorna: hennes hy är ljusare och ögonen blå! Anamaya vill se sitt folk befriat och Gabriel är nära att förråda sina egna för att rädda henne. I centrum för de dramatiska händelserna står deras förbjudna kärlek, en kärlek som kan komma att påverka inkarikets framtida öde... Tre år har inkabefokningen härdat ut under ockupationen. Men nu har de styrande mobiliserat sitt folk och de går till anfall. Ett anfall som fullständigt tar spanjorerna på sängen, de som trott sig sitta säkert vid makten... Sammandrabbningen hotar att sluta i katastrof, med Anamaya i ett läger och Gabriel i ett annat... På vilken sida står kärleken? I ljuset av Machu Picchu är den avslutande delen i serien om inkafolket skriven av Antoine Audouard, Jean-Daniel Baltassat och Bertrand Houette under det gemensamma författarnamnet A.B. Daniel. Romanerna har blivit en enorm framgång och ges ut i ett tjugotal länder.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

478

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk