Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De stummas brödraskap

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Spansk spänningsroman med rötter i historien om Jesu liksvepning

Efter en brand i katedralen i Turin, där Jesu liksvepning förvaras, hittas en man som omkommit i lågorna, en man utan tunga. Katedralen har flera gånger tidigare utsatts för angrepp, och ännu en man med bortskuren tunga sitter i fängelse men kan inte eller vill inte kommunicera med någon.

Polisens konstavdelning misstänker att det är den heliga linneduken förövarna är ute efter. Med konstrotelns chef Marco Valoni och den skarpsinniga och vackra historikern Sofia Galloni i spetsen, tar en spännande utredning fart för att lösa en gåta som sträcker sig ända tillbaka till Jesu tid.

Under utredningens gång visar det sig att det är många starka krafter inblandade i svepningens historia, från forntidens kungar, kejsare och tempelriddare till dagens mäktiga finansmän, präster och kulturpersonligheter. Och allteftersom den rafflande upplösningen närmar sig, uppdagas en fascinerande resa från det förflutna till nutiden och det oväntade sambandet mellan de två.

(Bazar)

Ämnen och teman

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

"Jag, Abgar, konung av Edessa, hälsar Jesus, den gode Frälsaren som har uppenbarat sig i Jerusalem.
Mina öron har nåtts av nyheterna om Dig och om de helbrägdagörelser Du åstadkommit utan hjälp av mediciner eller örter.
Efter vad som sägs, återger Du också blinda synen och halta förmågan att gå, Du helar spetälska och driver ut onda andar och djävlar, Du återger dem som plågats av långvariga sjukdomar hälsan och Du uppväcker de döda.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

479

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

506

Förlag

Språk

Översättare