Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödlig strid

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Antonia ”Toni” Gallo, säkerhetschef på den medicinska forskningsanläggningen Oxenford Medical, vet att hon har problem när en behållare med en experimentell drog plötsligt saknas, men hon har ingen aning om vilken veritabel mardröm hon står inför.
Stanley Oxenford, firmans grundare och nybliven änkling, blir tillsammans med sin familj insnöad i sitt hus i Skottland under julhelgen. Han har satsat allt på det motmedel han håller på att utveckla för att bekämpa det dödliga viruset Madoba 2 – men har är inte den ende: sonen Kit är redo att sälja motmedlet för att klara upp sina egna skulder och kunna börja om på nytt i ett annat land. Men vad ingen anar är den tilltänkte köparens syften, och när hans medbrottslingar intar huset går allt fruktansvärt fel.
Medan snöstormen ylar utanför rasar intrigerna inomhus: förrädare liksom oväntade hjältar visar sig, löften bryts och lojaliteter ifrågasätts i denna nya spänningsroman som än en gång bevisar att Ken Follett är thrillergenrens mästare.

(Bonniers)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

360

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

366

Förlag

Språk

Serie