Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Åtta svarta hästar

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Kroppen av den unga kvinnan, som hittades skjuten i parken, var naken, mycket naken. Men ett lik en decembernatt på 87:e distriktet var inte särskilt ovanligt.
Vad som var oroande med det här mordet var misstanken att det på något sätt hörde ihop med den serie av underliga meddelanden som polisstationen tagit emot den senaste tiden. Ännu mer oroande var dock den ofrånkomliga slutsats som i så fall måste dras: Den döve hade dykt upp igen! Den här gången mera djävulskt listig än de garvade snutarna på 87:e någonsin kunnat drömma om. Vad var egentligen meningen med alla de mystiska breven? Det var helt enkelt bilder av polisutrustning: två batonger, tre par handbojor, fyra polismössor, fem radiosändare, åtta svarta hästar ...
Steve Carella var en av de första som kom på vad det betydde. Strax innan hade han också upptäckt att han hade en dubbelgångare på stan, i polisuniform – Den döve. Tyvärr kom den upptäckten för sent för att rädda livet på en annan ung kvinna som råkade korsa Den döves väg. Carella, Meyer, Kling och Brown står nu inför en kraftmätning med 87:es gissel. Det blir en uppskakande och skoningslös uppgörelse, full av lömska försåt, med en iskall mördare.

(baksidestext)
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Allihop begrep genast att de där sakerna som kråmade sig överst på pappret var hästar. De begrep också att de var åtta, och att de var svarta, och lade man ihop alltsammans så fick man åtta svarta hästar. Vilket naturligtvis inte betydde ett dugg.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
244
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
214
Språk
Översättare