Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fjärran, fjärran höga berg

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.
Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Ämnen och teman
Huvudpersoner
Originalspråk
Textutdrag
Nu var man alltså en stor flicka: man skulle sitta rak i ryggen på en sån där obekväm gammal stol i hallen på Appleby Hotel i Cambridge; det drog i nacken därför att håret var uppfäst på hjässan i stället för att hänga ner i två flätor på ryggen; man kunde kasta en flyktig blick i spegeln bakom pappa och konstatera att den smärta unga damen med det bruna håret, de grå ögonen och den kyliga, klara, illusionslösa blicken var man själv; man kunde snegla på Peggy och kväva ett nervöst skratt när man mötte hennes blick; man skulle tala i lugn och avmätt ton om ingenting medan alla satt där i hallen och väntade på de tre unga männen.
Ett litet mörkt rum. Ett victorianskt rum, fruktansvärt övermöblerat och omodernt även för att vara 1902. Pappas frack var omodern, han hade antagligen haft den sedan han gick i Cambridge. Likaså hans skägg. Och Mally - å, hon såg lika underbar ut som hon alltid hade gjort. Mally var hennes mor. Fyrtioett år. Vacker och behaglig som en gladiolus.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
382
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
410
Språk
Översättare