Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När en stjärna faller

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En flotte med ett fastsurrat manslik har drivit iland på den stranden vid Laugarnes, nedanför Kleppsvegur. Liket är lemlästat till oigenkännlighet och polisen Kjartan Gunnarsson får i uppdrag att undersöka fallet. Tio år tidigare hade det egendomliga tvillingparet på Kleppsvegur funnit ett hundlik lemlästat och fastsurrat vid en flotte på exakt samma sätt. De tas omedelbart till förhör.

När en stjärna faller börjar som en deckare men snart upptäcker man att historien är mer komplex än så. Allt eftersom mordgåtan undersöks läggs också pusselbitarna från de medverkandes historia på plats. Livslögner avslöjas och släktband klaras ut och fasader faller. Luna har nyss kommit från New Mexico där hon vistats under några år hos goda vännen Rosa. Med sig tillbaka till Island hade hon Rosas son Lenni, som äntligen skulle få träffa sin biologiska far, Róbert, som aldrig uppfyllde löftet om att komma efter när Rosa och Lenni emigrerade. Luna har tidigare levt som en kopia av Frida Kahlo, som hon känt ett starkt släktskap med både utseendemässigt och konstnärligt, börjar frigöra sig från det inflytandet och skapa sig en egen personlighet. Rosa som inte kunnat känna kärlek till sin son efter sveket av hans far Robert kan slutligen försonas med det förflutna och därmed också utrycka sin kärlek till sin son.
När en stjärna faller är den tredje och avslutande delen om Lenni, Luna, Rosa och de andra i släktkrönikan som började med Från Ljus till ljus och fortsatte med Hjärta, måne och blå fåglar. Det är en mustig, sprudlande historia med en djupsvart klangbotten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
190
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
222
Förlag
Språk
Översättare