Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snöfalken

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Efter mer än tjugo år återvänder Michael Somers till det lilla samhället River Bend i kanadensiska vildmarken. Med sig i bagaget har han en del tråkiga erfarenheter, men nu vill han börja om och göra upp med det förflutna. Michael möts av misstänksamhet från River Bends invånare. Även grannen Susan uppträder reserverat mot honom. Hon har nog med sitt och är rädd att släppa någon in på livet. Sedan något år tillbaka är hon ensam med sin son efter jaktolyckan som tog mannens liv, och Jamie som bevittnade faderns död har slutit sig inom sitt skal och vägrar prata.
Så hittar Michael en skadad falk och bestämmer sig för att rädda den. Äntligen finns det något som Jamie visar intresse för, och pojken närmar sig försiktigt främlingen som alla andra skyr. Mellan dem uppstår en speciell vänskap som har alla möjligheter att växa. Om bara Susan vågar tro på framtiden
Stuart Harrison bor nu i sitt födelseland England efter många år i Nya Zeeland. Hans debutroman Snöfalken är såld till fjorton länder.

(Forum)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Falken anade oråd och rörde oroligt på sig. Från sin utsiktspunkt uppe bland klipporna kunde hon se en gestalt där nere. Mannen var en och en halv kilometer bort, en ensam prick i det vidsträckta, snötäckta landskapet, men falkens skarpa blick gjorde att hon tydligt kunde urskilja hans anletsdrag, hon såg geväret som hängde över hans axel och de djupa spåren bakom honom där han gick i riktning mot träden.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

351

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

389

Förlag

Språk