Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den oändliga historien

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Bastian Balthasar Bux är en kvarsittare, fegis och bokmal som ofta finner tillvaron hård. När verkligheten blir för svår drömmer han sig in i fantasins värld.

En dag hittar Bastian en bok i ett antikvariat: DEN OÄNDLIGA HISTORIEN. Boken griper fatt i honom. Han gömmer sig på skolans vind och börjar läsa. Tillsammans med Bastian förs vi in i Fantásien. Den som kommer till Fantásien får en medaljong med inskriptionen "Gör vad du vill". Bastian tolkar detta som "Gör det du har lust med". Så dras han in i en virvel av äventyr som skapas av hans egen ohämmade fantasi.

Är detta en magisk bok? Vi möter glädjeämnen och sorger som vi känner igen från våra egna liv. I Fantásien ställs världens kontraster skarpt mot varandra: det vackra mot det fula, det glada mot det sorgsna, det goda mot det onda, det modiga mot det fega - allt som gör livet levande och spännande!

Vännen Atreju hjälper Bastian att finna vägen tillbaka från det oändliga fantasiriket. Bastian inser att medaljongens motto också kan betyda: "Alla önskningar har konsekvenser, sök därför din innersta vilja!".

(Bergh, 1987)

- - -

"GÖR VAD DU VILL" så lyder inskriptionen på den fantastiska symbolen för bärares oinskränkta makt. Men vad den meningen egentligen betyder, det lär sig Bastian inse först efter ett långvarigt och mödosamt sökande. Den oändliga historien är en klassisk och prisbelönt bok, vilken även filmatiserades 1984 (Warner Bros). Omtryckt ett flertal gånger, första gången utgiven i Sverige 1981 (Berghs).

- - -

Nytryck! Klassikern Den oändliga historien - nu i ny utgåva.

Livet förändras för alltid för Bastian den dagen då han stjäl en bok från ett antikvariat, gömmer sig på skolans vind och börjar läsa Bastian blir indragen i en magisk värld och plötsligt ligger det förtrollade landet Fantásiens öde i hans händer!

En läsupplevelse! En bok om vänskap och kärlek, sorg och saknad och om att förstå sitt eget värde. Den oändliga historien är prisbelönt och räknas till klassikerna. Berättelsen har filmatiserats och även dramatiserats av Sveriges Radio (2016).

(Btj)

Personer, aktörer

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Allt levande i Ylskogen dolde sig i sina grottor, bon och kryphål.
Det var midnatt, och stormen brusade i de urgamla, jättestora trädens kronor. De tornstjocka stammarna knakade och jämrade sig.
Plötsligt kom ett svagt ljussken farande i sicksack genom skogen, stannade då och då ull ett skälvande ögonblick, rusade vidare, satte sig på en gren, och störtade i nästa ögonblick bort därifrån igen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

469

Förlag

Språk

Översättare