Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Så som i himlen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Stephen Griffin är en skygg och ensam historielärare på västra Irland. Hans far Philip, f.d. skräddare, bor i Dublin och har bara en åstundan: att återförenas i himlen med sin hustru och dotter som båda omkom tragiskt i en bilolycka för femton år sedan.
Något inom Stephen gör uppror mot all den längtan och melankoli som förenar de bägge männen. Och när Gabriella Castoldi, violinist från Venedig, dyker upp i hans väg, är han beredd. Trollbunden riktar han in sitt liv på att vinna hennes kärlek, och Philip är honom behjälplig: han syr en kostym åt sin son som är kronan på hans yrkesskicklighet.
I den gör Stephen sin viktigaste och modigaste resa någonsin, då han följer efter den flyktiga, frihetstörstande Gabriella till Venedig och sedan tillbaka till Irland igen.

Niall Williams, född och bosatt på Irland, introducerades för svenska läsare med Kärlekens alfabet (1998). Också Så som i himlen är en dramatisk och poetisk berättelse om kärlek, om naturens magi och om hur tron kan försätta berg.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

313

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk