Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djup

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1914, det stora krigets första år. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett hemligt militärt uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Men det han egentligen letar efter är den punkt där hans lod aldrig når botten.

Lars Tobiasson-Svartman är en man med starkt kontrollbehov. Han mäter ständigt avstånd, memorerar fartygens tonnage, bestyckning och högsta marschhastighet och när han har svårt att somna tar han fram sitt lod och lägger det mot bröstet.

Men det finns saker som han inte kan kontrollera och när han av en slump möter en kvinna som bor ensam på ett skär i havsbandet kommer hela hans värld i gungning och han tappar fotfästet. Trots att han är gift kastar han sig huvudstupa ut i ett kärleksförhållande och snart är hans liv en malström av otrohet, lögner och självbedrägeri.

(Leopard)

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Man sa att dårarnas skrik kunde höras över sjön när det var vindstilla.
Särskilt om hösten. Skriken tillhörde hösten.
Om hösten börjar också historien. Med fuktig dimma, några tveksamma plusgrader och en kvinna som plötsligt inser att hon har friheten nära. Hon har upptäckt ett hål i ett staket.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

396

Språk

Översättare

Namn

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

300

Språk