Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hon tackade gudarna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Peter de Boers levebröd är att stycka och krossa företag på beställning. Han är en välbärgad, cynisk affärsman, född i Indonesien men uppvuxen i Holland med en far som styrde tillvaron med järnhand. Samma hårdnackade målmedvetenhet har Peter övertagit i sitt professionella liv. En av hans nyaste medarbetare är Nicky Landsaat, en ung kvinna som snabbt visar framfötterna på företagets marknadsavdelning. Nicky har precis som Peter en brokig bakgrund och bor i ett av Amsterdams ruffigare områden tillsammans med sin våldsamma far, sin indonesiska mor, en kriminell bror och en syster på glid. Nicky är en riktig fighter, och hon har gott om motståndare.

Då den irakiska säkerhetstjänsten ber Peter de Boer att försätta ett stort västerländskt bolag i konkurs hamnar han i ett svårt dilemma. Men när man hotar att avslöja hans dunkla förflutna känner Peter sig tvungen att ta uppdraget. Plötsligt är både han och Nicky insnärjda i ett livsfarligt spel som begagnar sig av en hittills okänd form av terrorism.

Hon tackade gudarna är en fristående internationell thriller av den hyllade författaren till kriminalromanerna om Avdelning Q vid Köpenhamnspolisen.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

745

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

716

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk