Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Något som liknar en roman av Fredrik Lång

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Isse Juul med rötter i DFMH är kamrer och gift med Solveig Waghn, de har en son tillsammans. Isse jobbar på bank men blir bortsanerad i samma veva som hans fru blir chef och börjar tala ett nytt språk - chefiska. Äktenskapet knakar i fogarna och en serie delvis planlagda, delvis slumpmässiga händelser leder till att Isse befinner sig i Agadir ivrigt uppvaktande den unga Monique.

Något som liknar en roman av Fredrik Lång är en humoristisk och uppsluppen men också vemodsfylld kärleksroman och samtidsskildring som tematiskt anknyter till Sommaren med Sue (1984), Kärlek utan nåd (1992) och Den finska mannens sorg (1996). En serie romaner som Fredrik Lång kallar Den äktenskapliga komedin. Liksom tidigare är Fredrik Lång en skarp och skoningslös iakttagare av hur drömmar och föreställningar om samliv, kärlek och erotik möter verklighetens förhandlingar och kompromisser.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

218

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

198

Förlag

Språk