Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Härskare från haven

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1667 och de mäktiga sjönationerna England och Holland ligger i krig med varandra. Sir Francis Courteney har kaparbrev från den engelske kungen och tillsammans med sin son Hal patrullerar han de oroliga farvattnen runt Afrikas södra spets där Atlanten möter Indiska oceanen och där många skepp gått i djupet.
De är på jakt efter Ostindiska kompaniets handelsfartyg på väg hem till Holland från kolonierna, fullastade med kryddor, trä, tyger och guld.
Courteneys är emellertid inte de enda som patrullerar haven. Det finns andra, betydligt hänsynslösare krafter i verksamhet, beredda att göra allt för att lägga händerna på de dyrbara skeppslasterna.
Och för sir Francis och hans manskap tar seglatsen en dramatisk vändning som slutar med att de kastas i fängelsehålorna under Kapkolonins fästning. Plötsligt är de fångade mellan en väldig, okänd kontinent och en stormpiskad ocean.

Med ”Härskaren från haven” introducerar Wilbur Smith den första generationen Courteneys möte med det vilda, orörda Afrika. Berättelsen om den äventyrliga sextonhundratalssläkten sveper från kolonierna vid Godahoppsudden i söder till Etiopien och Afrikas horn i norr under en stormig tidsepok då internationell havsrätt tillät sjöröveri och andra brott som annars bestraffades med döden. (baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Ynglingen satt hopkrupen i utsiktskorgen av segelduk arton meter ovanför däck, och när fartyget stagvände klamrade han sig fast vid kanten av korgen. Skeppet krängde när hon gick upp genom vinden. Det var en karavell, kallad Lady Edwina efter pojkens mor, som han knappt kunde minnas längre.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

688

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

477

Språk

Översättare