Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Baklängesklockans värld

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I Motursvärlden har tiden (eller rättare sagt de biologiska förloppen) börjat gå baklänges - för vissa. De vaknar i sina gravar och måste grävas upp snabbt innan de kvävs. Sedan blir de bara yngre och yngre, de röker sina cigaretter baklänges, från fimp till hel cigarett som stoppas tillbaka i paketet, deras måltider består i att de tar ut mat ur munnen och lägger på tallriken. Dicks romanidé verkar kanske först som rena tramset - men strax visar sig de komplikationer som detta underliga fenomen för med sig: vad romanen egentligen handlar om är ""maktens kontrollsträvan och den metafysiska diskursen"" - för att citera översättaren John-Henri Holmbergs efterord.

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Sent på natten när han gled förbi den lilla oansenliga, avsides belägna kyrkogården i sin luftburna polisbil, hörde konstapel Joseph Tinbane ett välbekant ljud.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

216

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

197

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

171

Förlag

Språk

Översättare