Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vid flodens strand

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Med sin nya roman ställer har sig med ens i främsta ledet bland våra berättare och avslöjare. Vid flodens strand är en familjeroman från 20-talet och något decennium framåt. Den innefattar stockholmsutställningens år och funktionalismens och Kreuger-kraschens tid. I centrum för berättelsen står den åldrande storbyggmästaren Hans Vittermann med ung fransk hustru, Madeleine, och sonen Sten. I säkert berättade svep lär vi känna dem och deras miljö. - Hans berättelse äger både djup och höjd och den rymmer inte ett ord för mycket. Han har skrivit en bok i livets tjänst."
Birger Christofferson i Stockholms-Tidningen

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

På vintereftermiddagarna strax före skymningen förvandlades våningen till ett hav. Genom fönstret föll snöskimret in i en grönskiftande dager, vattrad mot väggarna och ändå så lätt att grumla att pojken helst brukade sätta sig ned mitt på golvet och vänta alldeles orörlig där tills det blev mörkt. Sprattelgubbens lemmar av kola mjuknade i värmen från elementet, och skuggbilden vajade så ledlöst på väggen mitt emot när den långsamt singlade runt i rullgardinssnodden att han mindes de bleka ålarna i sumpen som låg förtöjd under bryggan på landet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

275

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

224

Förlag

Språk