Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Regnroman

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I utkanten av en myr slår sig Leon och Martina ner i sitt nyinköpta hus, Leon behöver lugn och ro för att skriva en biografi. Men strax börjar omgivningens våta närvaro göra sig påmind. Sakta finner de sig vara i landskapets grepp, skogs-sniglar angriper trädgården, det eviga regnandet dränker huset och myren visar sig livsfarlig att beträda. I sina försök att hindra naturen från att invadera deras hem hamnar Leon på efterkälken med skrivandet, och plötsligt är det inte bara blötdjur som attackerar dem utan också torpeder utskickade av Leons uppdragsgivare.
I Regnroman, tyska Karen Duves uppmärksammade debut, möter den litterära berättelsen spänningromanens uppvridna tempo och resultatet är en synnerligen blöt kamp för Martina och Leon i deras envisa vilja att överleva.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

283

Språk

Utgivningstid

Sidantal

236

Förlag

Språk

Översättare