Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Samtal med vampyren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I ett rum i San Francisco sitter vampyren Louis tillsammans med en journalist. Under timmarna som är kvar till gryningen ska han berätta en märkvärdig historia, som tar sin början på en plantage i Louisiana, där den unge och förmögne Louis sällar sig till de levande döda genom den listige och karismatiske vampyren Lestat.

En vampyrs bekännelse är den stora moderna vampyrklassikern – en episk berättelse om kärlek, svek, ensamhet och hunger – som också blev en megasuccé i filmversionen från 1994 med Brad Pitt, Christian Slater och Tom Cruise.

ANNE RICE är en amerikansk författare av gotiska, övernaturliga, historiska och erotiska romaner. Hennes böcker kretsar kring teman som kärlek, död, odödlighet och andra existentiella frågor. Anne Rice fick sitt stora internationella genombrott med En vampyrs bekännelse [Interview with the Vampire] och hennes böcker har sedan dess sålt i nästan 100 miljoner exemplar, något som gör henne till en av de mest lästa författarna i modern tid.

(Modernista)

- - -

En vampyrklassiker!

På ett rum i San Fransisco sitter en vampyr och en journalist. Under timmarna fram till gryningen skall en sällsam historia berättas. Den tar sig början för tvåhundra år sedan på en stor plantage i Louisiana då en ung och förmögen man sällar sig till de levande döda. Det ofattbara som han sedan får uppleva ger honom ingen frid. Lågmält och med skrämmande intensitet berättar vampyren om den förbannelse som vilar över honom.

(Månpocket)


Fortsättes av: Nattens furste ; De fördömdas drottning ; De dödligas förförare ; Djävulens frestelser.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

347

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1977. Första upplaga i denna version 1990. Även utgiven med titeln: Samtal med vampyren.

Utgivningstid

Sidantal

414

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

306

Språk

Översättare