Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kärlekens härskarinna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Detta är berättelsen om kubanskan Lydia España, som blev utslängd från föräldrahemmet av sin stränge far efter en tillfällig kärlekshistoria. Året är 1947 när Lydia ger sig av till New York där hon får leva de fattigas liv. Hon gifter sig med Raul, en hygglig, stilig, mustaschprydd servitör med klent hjärta som hon snart måste försörja - tillsammans med deras två barn - genom att arbeta som städfru.
Lydias porträtt målas med lätt och kärleksfull hand. Hon är vacker, klok, modig, arbetssam och självuppoffrande. Från första sidan känner vi hjärtslagen slå i denna berättelse om ett kvinnoöde, om klasskamp och om strävan att få det bra. Men här finns inget hat, bitterhet eller avund. Lydias familj och vänner förstår och hjälper varandra.

Oscar Hijuelos väcker hjärtat och själen till liv hos sina karaktärer. Han fångar storstadens puls och berättar ömsint och initierat om hur det är att vara invandrare i Amerika.

(text från bokomslaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

333

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

300

Förlag

Språk

Översättare