Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Psalm vid resans slut

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den judiske David lämnar Wien efter en uppslitande och tragisk kärlekshistoria. Kapellmästaren Jason har präglats av pennalismen på engelska internatskolor och flyr från sitt självhat och självförakt. Den destruktive pianisten "Spot", italienaren Petroius, ryssen Alexander - alla bär de på drömmar som gått i kras, livslögner som avslöjats, längtan efter något annat. Och alla har de valt att lämna sitt hemland och spela till sjöss.
Orkestermedlemmarnas olika bakgrund blir utgångspunkt för en roman om Europa under decennierna kring sekelskiftet. Med den breda episka uppläggningen åstadkommer Erik Fosnes Hansen en magnifik skildring av en förgången tids Europa. I tillbakablickar möter ett halvfeodalt, svältande Italien, ett London som krälar i nöd och fattigdom, ett Paris där droger nyttjas.
På en lysande prosa, sinnlig och gripande, tecknar Erik Fosnes Hansen oförglömliga porträtt av skeppsorkestern som spelade på Titanics väg mot katastrofen.

(text från bokomslaget)
Vilka var musikerna som spelade psalmer och ragtime medan "Titanic" gick under på sin jungfrutur år 1912?
En brett anlagd roman om deras liv utvidgas här till en gripande och innehållsrik rundmålning av Europa kring sekelskiftet. Författaren är en av Skandinaviens mest lovande unga prosaister och Psalm vid resans slut, den 25-årige Erik Fosnes Hansens andra roman, såldes på kort tid i 60.000 exemplar i Norge.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

472

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

463

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk