Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bladet, Brunnen, Ängeln

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vassilis Vassilikos är född i Kavalla i Grekland 1933. Han debuterade redan vid tjugo års ålder och har med sitt tredje verk, trilogin "Bladet Brunnen Ängeln" rönt en för en ung grekisk författare exempellös framgång. Den belönades med Greklands förnämsta litterära utmärkelse, "De tolvs pris", och den har hittills i översättning utkommit i Frankrike, Tyskland, Schweiz och USA och fått ett översvallande positivt mottagande. Vassilikos har också genom sitt lidelsefulla sociala och politiska engagemang kommit att betraktas som en av Greklands "arga unga män".

Bladet brunnen ängeln har benämnts en vår tids "gudomliga komedi". Det är ett verk av sällsam lyskraft, en skapelse av en originell och personlig konstnär med obändig fantasi och vitalitet, gnistrande humor och stark sensualism.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

trilogi

Utgivningstid

Sidantal

254

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

265

Förlag

Språk

Översättare