Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prometheus öga

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nicholas Bryson är en erfaren fältagent och infiltratör för Direktoratet, en specialavdelning inom CIA som bland annat bekämpar terrorism. Sedan ett av hans uppdrag slår fel tvingas Bryson av Direktoratet att dra sig tillbaka med motiveringen att han utgör en svag länk.
Fem år senare blir Bryson uppsökt av Harry Dunne i CIA:s ledning. Han får veta att hans tidigare chef på Direktoratet är ryskfödd och att avdelningen i själva verket sysslat med spioneri för ryssarnas räkning. Chockad får han också höra att föräldrarnas död i en bilkrasch sannolikt inte var någon olycka …
Mycket tyder på att det hemlighetsfulla Direktoratet nu övergått i andra händer, sedan det kalla kriget fått ett slut, och att man smider planer i stor skala. Avdelningen har sopat igen spåren efter sig, men Bryson, som känner organisationen inifrån, blir CIA:s möjlighet att eliminera den. Jakten kan börja.
Spåren leder till Prometheusgruppen, ett internationellt konsortium av högteknologiska företag. Bryson upptäcker att gruppen har blod på sina händer, när flera omfattande terrordåd kan härledas till den. Ett mönster börjar ta form; lika raffinerat och ondskefullt som vittförgrenat.
Bryson fortsätter att söka svaren på sina frågor. Finns det någon i allt detta som man kan lita på? En fri värld för miljoner människor kan hänga på det. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Patienten flögs i ett chartrat jetplan till en privat landningsbana trettio kilometer nordväst om Washington. Trots att han var den enda passageraren i planet var det ingen som talade med honom annat än för att höra om han behövde något.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

425

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

557

Språk

Översättare