Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mitt namn är Luz

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Utanför skolan står Luz och väntar på skjuts hem. En främmande kvinna kommer fram och berättar: din mamma är inte din riktiga mor. I hjärtat bär Luz upp i vuxen ålder tvivlet på sin identitet, osäkerheten på vilken sanningen egentligen är. Hennes egen sons födelse väcker otydliga minnen till liv. I jakten på Luz riktiga bakgrund färdas vi med henne bakåt i tiden, till den argentinska militärregimens terroraktioner kring kuppen 1976 när barn stals från oppositionens fängslade kvinnor.

Elsa Osorio, själv argentinska, numera boende i Spanien, skildrar i Mitt namn är Luz Argentinas hemska nutidshistoria och hur den bokstavligen har styrt människors liv. Samtidigt som romanen är starkt politisk så tecknar den ett intensivt familjeporträtt som etsar sig fast.

(Bonnier)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

I kväll tänker jag visa Bestia hur fint det är i rummet med tapeterna och allt jag har köpt. Undrar ifall han blir förbannad för att jag har lagt alla pengar på att göra i ordning barnkammaren istället för på det han sade åt mig? Fast det undrar jag. Så dum är han inte. Man kan tro det men han har en massa fina känslor, annars skulle han aldrig ha förstått.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

456

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

429

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk