Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stad av glas

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Deckarförfattaren Quinn blir uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt är han indragen i ett mysterium värre än något han själv kunnat tänka ut.
Ett telefonsamtal mitt i natten från en främling, och deckarförfattaren Quinn hamnar mitt i ett mysterium värre än något han själv skulle ha kunnat tänka ut. Vem är Peter Stillman? Varför försöker hans far döda honom? Eller är fadern i själva verket någon annan? Och vem är det i så fall som ska mördas? För Quinn, som ger sig ut i staden för att försöka hitta svaren på dessa frågor blir New York "ett outtömligt rum, en labyrint av ändlösa steg"...

Den unge amerikanske författaren Paul Auster har beskrivits som sin generations mest särpräglade prosastilist. Med Stad av glas har han skapat en oförglömlig berättelse, som för tankarna till både Kafka och Hitchcock.

(baksidestext, 1988)
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Det var en felringning som var början till alltihop, telefonen som ringde tre gånger mitt i natten och så rösten i andra änden som frågade efter någon som inte var han.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
195
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
145
Förlag
Språk
Lisätietoja
Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.
Ingår i samlingsverket
Språk
Översättare
Ingår i samlingsverket
Originalverk