Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stad av glas

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Deckarförfattaren Quinn blir uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt är han indragen i ett mysterium värre än något han själv kunnat tänka ut.
Ett telefonsamtal mitt i natten från en främling, och deckarförfattaren Quinn hamnar mitt i ett mysterium värre än något han själv skulle ha kunnat tänka ut. Vem är Peter Stillman? Varför försöker hans far döda honom? Eller är fadern i själva verket någon annan? Och vem är det i så fall som ska mördas? För Quinn, som ger sig ut i staden för att försöka hitta svaren på dessa frågor blir New York "ett outtömligt rum, en labyrint av ändlösa steg"...

Den unge amerikanske författaren Paul Auster har beskrivits som sin generations mest särpräglade prosastilist. Med Stad av glas har han skapat en oförglömlig berättelse, som för tankarna till både Kafka och Hitchcock.

(baksidestext, 1988)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var en felringning som var början till alltihop, telefonen som ringde tre gånger mitt i natten och så rösten i andra änden som frågade efter någon som inte var han.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

195

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

145

Språk

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ingår i samlingsverket

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Originalverk