Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Cirkus Cézanne

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Spelet bakom kulisserna på den internationella konstmarknaden är utgångspunkten i Peter Mayles nya muntra och sprudlande roman. Han tar oss med till södra Frankrike på en vild jakt via gallerier, framstående samlares hem och syndigt behagliga restauranger. Vi stannar till på Bahamas, i England och i New York där den elegantaste av alla tidskrifter, Decorating Quarterly, reflekterar sin redaktör, Camilla Jameson Porters, hyperkänslighet för trender.
Det är Camilla som har skickat ut vår hjälte, André Kelly, till Cap Ferrat för att ta glamourösa fotografier av hem och oskattbara föremål som tillhör de rika, berömda och enfaldiga. Han råkar ha sin kamera i beredskap när han får syn på en Cézanne som lastas in i en rörmokares bil utanför en bortrest samlares hem. Underligt, tycker André och snart är han en konstfullt konstruerad konstkupp på spåren och cirkusen runt Cézanne snurrar allt fortare.

Det är ett nöje att följa André och de andra medhjälparnas försök att hjälpa eller stjälpa hans planer. Bland bokens andra huvudpersoner finner vi hans vackra agent, en mycket insiktsfull konsthandlare som dras till livets goda speciellt som de erbjuder en möjlighet till ett enastående klipp, en otroligt duktig konstförfalskare och några oerhört giriga New York snobbar. I bakgrunden figurerar en rad underbara kockar vars frestande kulinariska mästerverk stundtals förnöjer bokens hjälte och retar aptiten hos läsaren.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

321

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk