Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Medusa

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Med förseglade order och en kapten på sitt första uppdrag stävar den brittiska fregatten Medusa mot Menorca i Medelhavet. Där har engelsmannen Mike Steele, seglare och tävlingsskytt, slagit sig ner för att komma undan sitt förflutna. Men underrättelsetjänsten kommer ihåg honom när mordet på den solglittrande öns styresman blir signalen till kamp för frigörelse för Spanien.
Trots att de är rivaler om samma kvinna tvingas Mike och kapten Gareth Lloyd Jones stå samman i ett livsfarligt spel: det är bara de – och Medusa – som kan hindra attentatet och upproret från att bli den gnista som får stormaktspolitikens krutdurk att explodera.

Hammond Innes är den internationella spänningsromanens stormästare och i sin nya bok har han kvar greppet om läsaren från första till sista sidan. (Baksidestet)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jag stod vid kontorsfönstret och såg ut över hamnens stilla vatten och betraktade en liten båt som splittrade spegelbilden av ruinerna efter sjukhuset på Bloody Island medan den närmade sig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

338

Språk

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

325

Förlag

Språk

Översättare