Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tillrättalägganden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Enid och Alfred Lamberts tre barn är vuxna sedan länge, men de är fortfarande samma källa till stolthet och oro.
Den äldste, Gary, är visserligen en framgångsrik investerare, men trots alla tecken på motsatsen försöker han övertyga sig själv och sin fru om att han inte är kroniskt deprimerad. Mellanpojken Chip har fått sparken som universitetslärare efter att ha förfört en elev och ägnar sig nu åt ljusskygga affärer i Litauen. Denise är det lyckade barnet, åtminstone till en början. Hon är en berömd köksmästare och kock, men varför gick egentligen hennes äktenskap i kras?
Med Tillrättalägganden har Jonathan Franzen velat skriva en 1800-talsroman som samtidigt var en 1900-talsroman", en klassiskt bred berättelse i modern skepnad. Denna storslagna familjeroman och avslöjande samhällsskildring ledde till ett sensationellt genombrott. Kritikerna höjer romanen till skyarna, läsarna älskar den.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

439

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

537

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Brombergs 2011.

Första publikation

ja

Språk