Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Falkens flykt

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Armino Fabbio, en ung italienare, råkar genom en barmhärtig gärning bli inblandad i mordet på en fattig, okänd kvinna i Rom. Driven av ett oklart igenkännande - kan hon vara hans gamla barnsköterska Marta? - lämnar han sitt arbete som reseledare och återvänder till Ruffano, den gamla universitetsstad där han haft sitt hem, för att forska efter Martas öde.
Ingen känner igen honom och hemsjuk vandrar han genom den tysta staden, bäddad i snö. Vem bor nu i hans barndomshem? Vem är det som spelar Debussy i det rum som en gång var hans mors sovrum? Vem är besökaren som han ser komma till huset - en gengångare eller den bror som han betraktat som död?
Armino Fabbio dras in i ett sällsamt drama med anknytning till det festspel som förbereds till minne av hertig Claudio, den galne renässansfursten kallad Falken. Handlingen förs till ett dramatiskt slut, där Fabbio mot sin vilja får en huvudroll.
Med sin laddade handling, sin hemlighetsfulle, maskuline hjälte och sin lysande skildring av den gamla staden är Falkens flykt en av Daphne Du Mauriers allra starkaste romaner.

(baksidestext, Schildts)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

258

Språk

Översättare